HELSINGIN MERIVENEILIJÄT RY

 

SAARI

Saaritukikohta – Rävholmen N 60° 13,5´ E 25° 30,3

Saaripaikkamme on Rävholmen joka sijaitsee Onaksen saariryhmässä noin 18 meripeninkulman päässä satamastamme. Saaressa on 120 metriä pitkä laituri, johon veneen voi kiinnittää poijulla. Pienemmät veneet voivat edelleen kylkikiinnittyä ns. jollalaituriin. Turvallisuuden ja mukavuuden takaamiseksi saaressa on myös sähköt sekä oma porakaivo, josta saamme hyvän makean veden.

Kerholaisena sinulla on oikeus käyttää omaa saaritukikohtaamme, joka sijaitsee Rävholmenin saaren pohjoisrannalla. Tukikohtaa on kehitetty viime vuosina talkoovoimin voimakkaasti ja mm. grillikatos ja saunanlaituri ovat nyt uusittuja. Rävholmenissa järjestetään seuran perinteiset kesä- ja syystapahtumat, joista tärkeimpiä ovat Merikalliopäivät ja veneilykauden päätteeksi järjestettävä Rosvopaisti.

Merikalliopäivä sisältää mm. leikkimielisiä kilpailuja (kalastuskilpailu, luontopolku) sekä yhteisen kalakeittolounaan ja tietenkin saunomista.

Rosvopaistitapahtumassa taas keskitytään menneen kauden ja sen veneilyjen muisteluun saunomisen ja rosvopaistin maistelun ohessa.

Aktiviteetteja saaritukikohdassa:

 • Sauna:
  • Lämpiää tarvittaessa joka päivä
  • Naisten ja miesten vakiovuorojen lisäksi varattavissa myös parhesaunavuoroja
  • Saunarakennuksessa on tilava takkahuone
 • Kaasugrilli sadesuojatussa tilassa, jonka ulkopuolella oleskeluterassi
 • Tunnelmallinen hiili/puugrillikatos pöytäryhmineen
 • Kalastusmahdollisuus
 • Ylempänä kalliolla vieras- sekä lastenmaja ja rannalla huvimaja
 • Lasten leikkipaikka pienille lapsille
 • Kauppalaiva vierailee kesäaikaan viikoittain

Rävholmenin maksut

Sauna:
Yleinen saunavuoro 2€/henkilö(lapset alle 16v ilmaiseksi)
Yleinen saunavuoro 4€/vieras
Perhesaunavuoro 10€

Kerhosaaren sähkömaksut vuodelle 2023:
Laiturin sähkömaksu 2€/vene/vuorokausi/jäsen
Laiturin sähkömaksu 4€/vene/vuorokausi/vieras


Saunalaiturilla käy kauppalaiva kolme kertaa viikossa, joten ruokaa ja juomaa saa helposti

Toista vierasmajaa vuokraa Naistoimikunta. Hinta on 20 eur/viikonloppu. Majassa on nukkumatilat 3 hengelle, lämmitys, jääkaappi, ruuanlaitto- ja ruokailuvälineet. Majan sijainti on rauhallinen.

Vartiovuorojen varaaminen

Vartiovuorojen varaus aukeaa 1.2.2024 klo 12:00 ja sulkeutuu 30.6.2024 klo 24:00. Sen jälkeen satamakapteenit arpovat loput vartiovuorot. Jäsenille kuuluu yksi vartiovuoro ja venepaikkansa vuokranneille kaksi.

Telakan sähkönjakelu talven aikana

Telakan sähkönjakelu keskeytetään taas 1.12.2023 alkaen. Joulukuun viimeisellä viikolla tullaan järjestämään latausmahdollisuus, josta ilmoitetaan erikseen. Myös tammi-helmikuussa tulee olemaan latausviikonloppu/-viikko (1kpl/kk), joiden tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan erikseen. Maaliskuun alusta on tarkoitus jatkaa sähkönjakelua normaalisti.

Varaamatta jäävät laituripaikat

Viime kesäiset laituripaikkavaraukset poistetaan järjestelmästä 29.2.2024 jälkeen, jolloin ne vapautuvat varattaviksi. Veneen omistajan, joka haluaa säilyttää  laituripaikkansa tulee varata se viimeistään 29.2.2024 mennessä!